home    Index van vakantiehuis op djerba tunesie                                                       Praktische informatie                                                                      <<  >>

De transfer van het vliegveld naar het vakantiehuis duurt ongeveer een half uur en geeft vast een leuke eerste indruk van het eiland. Direct bij de uitgang van het vliegveld staan taxi's voor u klaar (ongeveer €8,- naar het adres.)      

Taxi's zijn betrouwbaar, in overvloed en goedkoop (ze rijden op de meter). Tip: wanneer u een geschikte taxi(chauffeur)gevonden hebt, vraagt u zijn kaartje zodat u hem bellen kunt voor een volgende rit.

Bellen kan met een mobiele telefoon en vanuit een belwinkel.

De taal die op Djerba onderling gesproken wordt, is arabisch soms frans. Op de aller oudste bevolking na, spreekt iedereen de toeristen aan in het frans. Velen spreken een woordje duits en/of italiaans en sommigen ook engels. Daarnaast werkt de internationale handen- en voetentaal altijd.

Geld wisselen kan op het vliegveld en bij elke bank, de koersen van de Tunesische Dinar (TND) staan vast.                        Geld pinnen kan bij elke bank in Midoun en Houmt Souk.                                                                                             

Geldig reisdocument is het paspoort.

Tijdsverschil:
Tunesi kent gedurende de winter geen tijdsverschil met Nederland. In de zomer is het n uur vroeger dan in Nederland. 

Drinkwater gebruikt men uit flessen, k in het vakantiehuis.

Inentingen zijn niet verplicht voor Djerba.                                                                                                      

Boodschappen doen kan haast op iedere hoek van de straat, in kleine winkeltjes/stalletjes. Een wat grotere winkel ("Champion") zit in het centrum, niet ver van de woning. Een mega-winkel is wat verder weg, maar daar vindt u waarschijnlijk alles wat u nodig heeft en meer. (Ook voor speelgoed, technische apparatuur etc.)                                  Een middelgrote luxe winkel ("El Jazeera") waar ook wijn en bier verkocht wordt, zit op 15 minuten rijden. Voor erg lekker warm- en vers brood gaat u het best even naar het bakkertje op 5 minuten lopen, begin van het centrum.                       Op donderdagmiddag en vrijdagmorgen is er markt. Hier kunt u terecht voor groente en fruit en andere zaken. (Leuk om overheen te wandelen, ook wanneer je niets nodig hebt. De markt begint op 200 meter van het huis.)                                                                                    

Restaurants zijn te vinden in het centrum van Midoun en Houmt Souk en hier en daar langs de weg die parallel loopt aan de stranden. Uit eten gaan kost ongeveer 7 p.p.

Overige praktische informatie vindt u in een map in het huis.

home                                                                                                                                                      volgende bladzijde