home                                                             Bezienswaardigheden van Djerba                                                 <<  >>


                                                                                                      
 
Vanuit de haven van Houmt Souk kunt u per boot een uitstapje maken naar het flamingo-eiland. Aangekomen heeft u uitgebreid de mogelijkheid om deze sierlijke dieren te bekijken. Daarnaast kunt u bij dit eiland ook zwemmen en snorkelen.                                 
 
Het paradijselijk eiland Djerba kent meerdere prachtige stranden. De populairste stranden zijn Sidi Maharès en Séguia.
Sidi Maharès ligt ten oosten van Houmt Souk terwijl het strand van Séguia zich ten oosten van Midoun bevindt. Tussen deze twee strandstroken prijkt een grote vuurtoren. Wie van watersport (surfen, zeilen...) houdt, zal hier genieten!

Guellala ligt in het zuiden van Djerba, net boven El Kantara. Dit dorpje geniet bekendheid door de vele pottenbakkers die zich hier gevestigd hebben.

Naast ateliers vindt u hier ook heel wat verkoopplaatsen waar de ambachtelijk vervaardigde potten en kruiken verkocht worden. Het is trouwens mogelijk om de pottenbakkers aan het werk te zien.


Houmt Souk is de hoofdstad van het eiland Djerba. Deze pittoreske stad telt ruim 60.000 inwoners en ligt in het noorden van het eiland. U vindt hier veel souks (marktjes) en andere winkeltjes waar u zowel ambachtelijke producten als souvenirs kunt kopen. In het stadscentrum zijn ook heel wat hotels, fondoeks, cafeetjes en restaurants aanwezig. 

Ten zuiden van Houmt Souk bevindt zich het joodse dorp El Riadh of Hara Sghira. Dit plaatsje staat bekend om La Ghriba, een joodse synagoge. Dit bedevaartsoord wordt druk bezocht door de joodse gemeenschap in Djerba.

Golfen, ook op Djerba kunt u een heerlijk balletje slaan. Voor meer informatie en foto's kunt u hier klikken.


 

Djerba Explore is een openluchtmuseum. Naast het Krokodillenmuseum met meer dan 200 levende krokodillen, is er ook een  Djerba Heritage museum, wat een prachtig beeld geeft van het leven in Tunesië. Daarnaast zijn er diverse -leuke - winkeltjes en wat terrasjes. Aanrader!        
 
Midoun is het tweede stadje van Djerba, aan de rand hiervan is de vakantievilla gelegen.         
U kunt hier heerlijk slenteren door de straatjes, ga eens van het geijkte (toeristische) pad af en winkel in de locale winkeltjes. Elke donderdagmiddag en vrijdagochtend is er markt in een groot deel van Midoun. Deze markt begint al om de hoek van uw voordeur! Er is veel te zien op deze markt, van groeten en fruit tot kleding, zeep, brommers en deuren. De prijzen zijn erg laag, u betaalt hetzelfde voor bijvoorbeeld een kilo tomaten als uw Tunesische buren doen.


            

In Guellala vindt u naast alle aardewerken potten ook het Museum voor Volkenkunde dat zeker een bezoek waard is. Het is mooi gelegen op een heuvel waardoor u kunt uitkijken over een interessant gebied. Het museum heeft verschillende thema's, uiteenlopend van traditioneel wonen, de voorbereidingen voor een bruiloft, de besnijdenis, tot rechtspraak en waarzeggen toe. Karakteristiek zijn de replica's van een oliemolen en een weverij. Beiden kunt u in werking zien, heel interessant. Er wordt ook aandacht besteed aan de moderne kunsten, veelal prachtige mozaïkwerken.                                                                                  
 
Tour d' île met een taxi. Wanneer u heeft besloten geen voertuig te huren maar toch het eiland wil verkennen, dan is een rondje met de taxi een goede optie. Elke taxichauffeur heeft wel een leuke route.

De taxi is hèt vervoermiddel op Djerba, er zijn er veel en het is goedkoop. Iedereen rijdt netjes op de meter en ze zetten je op de goede plek af zonder je af-te-zetten!
Toch wel een auto huren? Klik 
hier voor een link naar een autoverhuurbedrijf waar goede ervaringen mee zijn.


Parasailen / Jet ski / surfen / zeilen /paardrijden (door het water)scooter e.d. huren / dromedaristocht maken / boottocht maken...
Het kan allemaal! Op en bij veel stranden zijn deze bedrijfjes te vinden. Vaak hoeft u er niets voor te kunnen, alleen maar even die stap zetten en u heeft een leuke vakantieherinnering!

Een absolute aanrader - die overigens zelden in reisboekjes staat - is een bezoek aan café Chichkhan. (Sjizghan.)  Geniet hier van een mooi opgemaakte cappuccino, andere koffie of heerlijk verse vruchtensappen. Neem er zo'n mooi stuk taart bij van bijvoorbeeld chocola of amandelen.. Ook kunt u hier een waterpijp huren met allerlei smaken. (Het is altijd een mengsel van gewone tabak met een smaak, bijvoorbeeld sinaasappel.) De kolenjongen in keurige kleding komt u nieuwe kooltjes brengen.
 
Toer met paard en wagen. De meeste toers nemen u mee via de grotere wegen en paden naar het idylische binnenland. Wat opvalt is de stilte.         In alle rust kunt u genieten van de mooie natuur en authentieke huizen. Zonder  paard- en wagenrit komt u daar niet zo snel.
Grote kans dat u bijzondere planten, bloemen en vruchten ziet en mensen in traditionele kleding of kinderen die in hun schooluniform vrolijk zwaaien!
 
Het is natuurlijk altijd leuk om een bruiloft in een ander land mee te maken.
Alle gebruiken hieromtrent zijn overal weer anders.
In Midoun is elke dinsdag een opvoering te zien van een huwelijk.
Hier wordt om 16.00 uur speciaal voor toeristen een
trouwerij gehouden zoals dat op Djerba gebruikelijk is.
Ook wordt er een paardenshow gegeven en staat er een speciaal versierde dromedaris zoals dat gebruikelijk is bij de Tunesische bruiloft.


 
Een uurtje naar Bain Maure, de Hamam van Midoun. Verwacht hier geen luxe maar een plek waar je je uitgebreid kan wassen, eventueel laten scrubben en masseren in een écht Tunesische sfeer. Het is een bijzondere ervaring die je even heel dicht bij het leven van de locale bevolking brengt en waar je heerlijk schoon vandaan komt!

 

Nieuw op Djerba 2011, salon du Thé " La Majles Cafeé" Mooi, hip en trendy.

Home

naar boven